Intrebari frecvente adresate de catre cursanti

 

Cursurile Centrului de Formare Profesionala Eurodeal sunt autorizate/acreditate?

Toate cursurile noastre sunt autorizate conform OG 129/2000

De ce la firma dvs. cursurile de bucatar, ospatar, sau instalator  dureaza 20 de saptamani(patru luni si jumatate) iar la alte firme dureaza doua luni sau mai putin?

Pentru ca 20 de saptamani (patru luni si jumatate), dureaza un curs acreditat de nivel 3 de calificare, curs care-ti da in urma absolvirii un certificat de calificare recunoscut in tara si strainatate.

Probabil acele firme care fac aceste cursuri cu durata de doua luni sau mai putin nu dau decat certificate de initiere sau fac cursuri de ajutor de bucatar, sau ajutor de  ospatar, sau fac cursuri neautorizate.

Certificatele de calificare sau absolvire eliberate de Centrul de Formare Profesionala Eurodeal sunt recunoscute in afara tarii?

Da, Certificatele de calificare sau absolvire eliberate de Centrul de formare profesionala Eurodeal in conditiile OG 129/2000 sunt recunoscute in afara tarii.

Toate certificatele de calificare sau de absolvire se obtin numai dupa absolvirea examenului, in termen de maxim 30 de zile de la absolvire.

In conformitate cu O. G. nr. 66/1999 pentru aderarea Romaniei la Conventia cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, se pot apostila de catre prefecturile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si certificatele de absolvire/calificare cu recunoastere nationala eliberate de furnizorii de formare profesionala autorizati in conditiile O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor.

Aceste certificate carora li s-a aplicat apostila sunt recunoscute in statele care au aderat la Conventia de la Haga.
In conformitate cu Ordinul nr. 51/2007 al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificarii – pregatire si experienta profesionala – dobandite in Romania, in afara sistemului national de invatamant, de catre cetatenii romani care doresc sa desfasoare activitati, in mod independent sau ca salariati, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, persoanelor care detin certificate de calificare/absolvire cu recunoastere nationala li se elibereaza un atestat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala  si agentia municipiului Bucuresti.

Se pot face cursuri online, cursuri prin corespondenta sau cursuri la distanta?

Nicaieri in lume cursurile prin corespondenta sau la distanta nu dau certificate recunoscute pe piata muncii iar in Romania OG 129/2000 republicata reglementeaza foarte clar acest lucru.

Centrul de formare profesionala Eurodeal NU organizeaza astfel de cursuri, noi nu vrem sa pacalim oamenii, nu vrem sa le oferim diplome fara valoare pe piata muncii.

Doar anumite cursuri, cum ar fi cursul de specialist in recrutare, analist resurse umane, cursul de competente digitale si cel de competente antreprenoriale pot fi facute online si se sustine examen online.

Aceste cursuri sunt autorizate conform Ordinului nr. 1149 din 16 iulie 2020 privind stabilirea domeniilor de activitate şi a procedurii pentru autorizarea furnizorilor de formare profesională să desfăşoare programe de formare profesională a adulţilor în sistem on-line, cu modificări și completări

De ce este important ca salariatii sa fie calificati?

Pentru ca trebuie sa facem dovada calificarii personalului atunci cand suntem solicitati de catre cei de la ITM sa prezentam dosarul de personal.

Pentru ca sunt foarte putine domeniile in care putem lucra cu personal necalificat, de asemenea este interzisa angajarea personalului in ocupatii care necesita calificare conform codului C.O.R. daca nu avem la dosarul de personal dovada calificarii.

Pentru ca suntem obligati sa avem un plan anual de formare profesionala aprobat de Directorul General, plan de formare profesionala pe care trebuie sa-l respectam, care trebuie adus la cunostinta salariatilor si pe care va trebui sa-l prezentam organelor de control.

Pentru ca numai atunci putem scapa de amenzile date pentru nerespectarea prevederilor O.G 99/2000 amenzi aplicate de cei de la Controlul Comercial si de Politia Locala.

De ce persoanele care lucreaza in comert, alimentatie publica, servicii DDD, servicii de curatenie, transport si distributie produse alimentare, imbuteliere apa, etc. trebuie sa fie calificate si sa fi absolvit un curs de notiuni fundamentale de igiena?

Fiindca Hotararea de Guvern nr. 857/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 621, din 1 septembrie 2011 reglementeaza sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii acestor lucruri.

Lipsa unui certificat de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena se pedepseste cu o amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice care angajeaza personal caruia ii lipseste aceasta atestare.

Nu cred ca isi permite nimeni sa primeasca astfel de amenzi in conditiile in care cursurile noastre au tarife foarte mici.

De ce tariful cursurilor Centrului de formare profesionala Eurodeal este mult mai mic decat al altor furnizori de formare profesionala?

1. Fiindca noi ne micsoram marjele de profit pentru ca toti cei interesati sa poata face un curs recunoscut pe piata muncii. Nu cunoastem modul in care isi calculeaza profitul alte scoli, pe noi ne intereseaza doar de scoala noastra si de cursantii nostri.
2. Fiindca in acest moment, atat companiile, cat si oamenii in general,nu dispun de foarte multi bani si vrem sa venim in sprijinul lor prin tarifele foarte mici pe care le aplicam.

Ce inseamna ca la anumite cursuri pot participa doar cei care au absolvit invatamantul minim obligatoriu si ce inseamna acesta?

La anumite cursuri de calificare pot participa doar cei care au absolvit invatamantul minim obligatoriu.

Invatamantul minim obligatoriu este dat de Legea Educatiei si a fost diferit de-a lungul timpului astfel:

Pentru cei care au absolvit pana in 1990, invatamantul minim obligatoriu a fost de 10(zece) clase.

In perioada 1991-2003 invatamantul minim obligatoriu a fost de 8(opt) clase.

Din anul 2004 si pana in prezent invatamantul minim obligatoriu este de 10(zece) clase.

Organizati cursuri de calificare in Bucuresti?

Da, organizam cursuri cu prezenta fizica doar la sediul nostru din Bucuresti, sector 2, Bulevardul Chisinau (fost Socului) nr. 1, in cadrul Complexului Delfinului, la etajul 1.

Tot la aceasta adresa se tin si cursurile teoretice iar cursurile practice se tin la diversi agenti economici conform contractelor de practica.

2024-02-24